Koningin Máxima bezoekt woningbouwproject in kader van Dag van de Bouw

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 13 juni een werkbezoek gebracht aan een woningbouwproject voor sociale huurwoningen in Rijnsburg. Het bezoek vond plaats in aanloop naar de Dag van de Bouw, waarbij publiek een kijkje achter de bouwhekken kan nemen bij ruim 150 bouwplaatsen in heel Nederland. 

Koningin Máxima sprak in de bouwkeet met betrokkenen over duurzaam bouwen in de sociale sector, betaalbare woningen en digitalisering in de bouw. Vervolgens maakte zij een rondgang over het bouwterrein, waarbij zij de aanbouw bekeek en met medewerkers sprak over warmte en koude opslag en het gebruik van circulair beton. Tenslotte sprak Koningin Máxima met basisschoolkinderen in een mobiel bouwlab, waar zij kennis kunnen maken met werken in de bouw. 

Het woningbouwproject van KBM (Katwijkse Bouwmaatschappij Groep) realiseert 117 sociale huurwoningen. De woningen zijn Nul op de meter woningen: gasloos, zeer energiezuinig en voorzien van zonnepanelen. Voorheen stonden andere woningen in deze wijk, waarvan materialen zijn hergebruikt (circulaire herbouw). 

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. Op 17 juni worden bouwplaatsen opengesteld voor publiek om ter plekke te zien hoe bouw- en infrabedrijven woningen en toegangswegen realiseren. 

RVD, nr. 158