Koningin Máxima aanwezig bij uitreiking Prix de Rome 2023

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagmiddag 31 oktober aanwezig bij de uitreiking van de Prix de Rome Beeldende Kunst 2023 in het Stedelijk Museum Amsterdam. De winnaar wordt bekend gemaakt door staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media). De genomineerden zijn beeldend kunstenaars Ghita Skali, Jonas Staal, Josefin Arnell en Michael Tedja.

Koningin Máxima krijgt een rondleiding langs de kunstwerken van de genomineerde beeldend kunstenaars. Vervolgens woont zij de uitreiking bij van de Prix de Rome. 

De Prix de Rome is de stimuleringsprijs voor beeldend kunstenaars uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het doel van de Prix de Rome is de ontwikkeling van beeldend kunstenaars te stimuleren, hun zichtbaarheid te vergroten en daarmee het beeldende kunstveld te blijven actualiseren. De winnende kunstenaar ontvangt een bedrag van 40.000 euro en de mogelijkheid om deel te nemen aan een residency programma naar keuze. De prijs wordt sinds 2012 georganiseerd en gefinancierd door het Mondriaan Fonds. 

De tentoonstelling met het werk van de genomineerde kunstenaars komt tot stand in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en is daar van 14 oktober 2023 tot en met 3 maart 2024 te zien.

RVD, nr. 250