Koningin Máxima bij 15-jarig jubileum Het Begint met Taal

Koningin Máxima woont dinsdagochtend 28 november het 15-jarig jubileum bij van de Stichting Het Begint met Taal. De viering vindt plaats in de Openbare Bibliotheek van Rotterdam. Met een landelijke dag viert de stichting dat het netwerk al vijftien jaar nieuwkomers verbindt aan taalvrijwilligers. Koningin Máxima geeft het startschot voor ‘Kletsen met collega’s’, een nieuw programma voor werkgevers.

Tijdens de landelijke dag gaan ervaren nieuwkomers, experts uit de wetenschap, werkgevers en coördinatoren uit het netwerk van Het Begint met Taal in gesprek over succesfactoren en belemmeringen. Centraal staat wat nodig is om nieuwkomers op de werkvloer te ondersteunen en werkgevers te enthousiasmeren.

Het netwerk van Het Begint met Taal brengt jaarlijks 42.000 nieuwkomers die de Nederlandse taal willen oefenen in contact met taalvrijwilligers. Lokale organisaties door heel Nederland ondersteunen 16.000 vrijwilligers. Met 500 locaties voor taalcoaching, taalcafés en ontmoetingen tussen taalmaatjes is de aanpak van de stichting wijdverbreid.

RVD, nr. 276