Koning opent H’ART Museum

Zijne Majesteit de Koning opent op dinsdagmiddag 18 juni H’ART Museum in Amsterdam. De opening is ook de start van Kandinsky, de eerste grote tentoonstelling van het vernieuwde museum. Kandinsky is een samenwerking tussen H’ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

H’ART Museum was voorheen bekend als de Hermitage en werd in 2009 geopend door toenmalig Koningin Beatrix. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, toen nog de Prins van Oranje en Prinses Máxima waren hierbij aanwezig.

H’ART Museum gaat met Centre Pompidou, het British Museum in Londen en het Smithsonian American Art Museum in Washington een vast partnerschap aan. Met deze samenwerkingen borduurt H’ART Museum voort op de traditie van de Hermitage om internationale kunstcollecties naar Amsterdam te brengen.

Samen met basisschoolkinderen die het educatieprogramma van H’ART Museum hebben gevolgd opent Koning Willem-Alexander H’ART Museum. Aansluitend bezoekt hij de tentoonstelling die bestaat uit ruim zestig werken die het volledige oeuvre van Kandinsky vertegenwoordigen. Ook spreekt de Koning met twee jonge kunstenaars die ieder op eigen wijze een onconventionele bijdrage leverden aan de tentoonstelling. Tot slot ontmoet Koning Willem-Alexander diverse medewerkers en sponsoren van H’ART Museum.

De tentoonstelling Kandinsky is tot en met 10 november te bezoeken.

RVD, nr. 148