Koningin Máxima bezoekt MIND Us Studententour tijdens Week van de Mentale Gezondheid

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting MIND Us, bezoekt woensdagmiddag 5 juni de MIND Us Studententour bij het Astrum College in Velp. Tijdens de Week van de Mentale Gezondheid gaat de Studententour met het ‘MentaalLokaal’ naar mbo-scholen, hogescholen en universiteiten in zes verschillende plaatsen.

Steeds meer studenten kampen met mentale problemen. Door samen te werken met studenten, docenten en beleidsmakers wil MIND Us ervoor zorgen dat mentale gezondheid prioriteit krijgt binnen het onderwijs. Het ‘MentaalLokaal’ staat in het teken van luisteren en er worden verhalen en voorbeelden gedeeld en verzameld over de mentale gezondheid van jongeren en over de rol van het onderwijs.

Koningin Máxima woont in Velp een plenair programma bij waarin studenten en onderwijsprofessionals van het Astrum College vertellen over hun ervaringen en over het project Geestkracht. Met dit project werkt de school aan het doorbreken van taboes in het mbo rond mentale gezondheid. Preventie van psychische problemen en het bevorderen van mentale gezondheid door met studenten te praten staan hierbij centraal. Aansluitend is er een rondetafelgesprek over initiatieven uit andere steden op het gebied van mentale gezondheid van studenten, over de faciliterende rol van gemeenten en over de rol van studentambassadeurs om problemen van medestudenten bespreekbaar te maken. Vervolgens krijgt Koningin Máxima een rondleiding langs een informatiemarkt en langs een aantal workshops voor en door studenten. Het bezoek wordt afgesloten bij het ‘MentaalLokaal’ dat voor de Studententour is ingericht op het terrein van het Astrum College.

MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. De MIND Us Studententour wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Door Het Geluid, die zich inzet voor het mentaal welzijn van studenten en workshops organiseert om het gesprek over mentale gezondheid te openen.

RVD, nr. 147