Koningin Máxima doopt ‘Máxima’ en zusterschip in Delfzijl

Hare Majesteit Koningin Máxima doopt op vrijdagmiddag 14 juni twee schepen van rederij Koninklijke Wagenborg in Delfzijl: de ‘Máxima’ en een zusterschip. De doop van de twee schepen gebeurt tijdens het maritieme evenement DelfSail dat voor de zevende keer wordt gehouden.

De schepen zijn honderdvijftig meter lang en zestien meter breed en hebben een laadvermogen van 14.000 ton. Ze zijn duurzaam gebouwd in opdracht van Wagenborg bij haar eigen scheepswerf Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl. Beide schepen worden gebruikt voor het wereldwijd vervoer van diverse producten, zoals papier, staal, grondstoffen en graan.

Koningin Máxima zal vanaf het terrein van Wagenborg de schepen feestelijk dopen. De ceremonie zal door heel Delfzijl live te volgen zijn op 9 grote LED schermen.

Koningin Máxima begint haar bezoek met een gesprek met de scheepsbouwers. Na het dopen van beide schepen wordt Koningin Máxima begeleid over het evenemententerrein van Wagenborg en spreekt ze met genodigden. Daarna stapt Koningin Máxima op een rondvaartboot die langs de tall ships vaart die deelnemen aan DelfSail en gaat ze onder andere in gesprek met gezagvoerders van verschillende tall ships.

Koninklijke Wagenborg is een familiebedrijf dat sinds 1898 logistieke diensten aanbiedt op het gebied van zeescheepvaart, havens en terminals, towage, offshore ondersteuning, heavy lift en transport en veerdiensten. Koninklijke Wagenborg heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst en heeft haar hoofdkantoor sinds de oprichting in Delfzijl.

RVD, nr. 149