Streekbezoek aan Almelo en Noordoost Twente (2016)

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben 27 oktober 2016 een streekbezoek gebracht aan Almelo en Noordoost Twente. De Koning en Koningin begonnen in Almelo, aansluitend bezochten zij de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Losser en Oldenzaal. 

Almelo

Het centrum van Almelo is de laatste jaren ontwikkeld, waarbij onder meer gebouwen van de voormalige textielindustrie nieuwe bestemmingen kregen voor wonen, werken en onderwijs. De Koning en Koningin bezochten de Hagendoornschool in het Nieuwstraatkwartier. Deze wijk heeft een sterke sociale cohesie maar kent ook sociale problemen. Families wonen hier al jaren en helpen elkaar. Ondernemende wijkbewoners pakken hun kansen om de wijk te verbeteren. In de voormalige Hagendoornschool spraken de Koning en Koningin met wijkbewoners, ondernemers en professionals over het wonen en werken in de wijk.

  • Beeld: ©ANP / Remko de Waal

    In het Nieuwstraatkwartier spreken de Koning en Koningin met wijkbewoners, ondernemers en professionals over het wonen en werken in de wijk.

Zij vervolgden hun bezoek naar het voetbalstadion van Heracles waar sociaal ondernemerschap centraal staat. Almelo heeft problemen met de arbeidsmarkt. Een aantal potentiële arbeidskrachten heeft niet voldoende kwalificaties om deel te nemen aan het arbeidsproces. Het bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijk middenveld werken in de stad samen om deze kloof te dichten. Heracles biedt bijvoorbeeld ex-gedetineerden de kans om werkervaring op te doen in het stadion om zo hun startpositie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

  • Beeld: ©ANP / Remko de Waal

    Het Koningspaar bezoekt het voetbalstadion van Heracles waar sociaal ondernemerschap centraal staat.