Nieuwe kamerheren in Drenthe en Friesland

RVD, nr. 325: Per 1 januari 2014 worden twee nieuwe kamerheren van Zijne Majesteit de Koning benoemd. De heer mr. M.C. (Mas) Boom wordt kamerheer in de provincie Drenthe. De heer G.J. (Geert Jan) Douma wordt kamerheer in Friesland.

De heer Boom (57) is geboren in Meppel. Hij studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Sinds 1984 is hij werkzaam bij Koninklijke Boom uitgevers te Meppel, waarvan hij nu holdingdirecteur is. De heer Boom is lid van de Raad van Commissarissen van het zorgbedrijf Oranjeborg B.V. te Meppel. Hij bekleedde ook verscheidene bestuursfuncties van onder andere de brancheorganisaties Nederlandse Vereniging van Personeelsbeleid Noord Nederland en Jong Management VNO NCW.
De heer Boom volgt de heer G. (Gerrit) Vlieghuis op als kamerheer in Drenthe.

De Heer Douma (56) is in Sneek geboren. Hij is sinds 1981 werkzaam bij Douma Staal BV te Sneek. In 1989 werd hij directeur en eigenaar van dit bedrijf. Naast een aantal andere nevenfuncties is hij voorzitter van de Stichting Ondernemers Súdwest-Fryslân en lid van het bestuur Handel en Industrie Sneek.
De heer Douma volgt mr. R.S. (Rienk) Wegener Sleeswijk op als kamerheer in Friesland.