Nieuwe particulier secretaris van Hare Majesteit Koningin Máxima

RVD, nr. 28: Zijne Majesteit de Koning is voornemens om met ingang van 1 maart 2014 mevrouw mr.drs. G. (Gabriella) Sancisi te benoemen tot particulier secretaris van Hare Majesteit Koningin Máxima.

Mevrouw Sancisi (1973) werkte tot voor kort op de Nederlandse ambassade in Zagreb, Kroatië, als plaatsvervanger van de ambassadeur. Zij studeerde Nederlands Recht in Leiden en Italiaanse Taal- en Letterkunde in Leiden en Bologna. In 1997 trad zij in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken en werkte onder meer op het consulaat-generaal in New York, bij de directie West- en Midden Europa en als particulier secretaris van achtereenvolgens de staatssecretaris voor Europese Zaken en de minister van Buitenlandse Zaken. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Mevrouw Sancisi volgt in deze functie mevrouw mr.dr. B.G. (Bahia) Tahzib-Lie op. Zij is per 1 maart 2014 benoemd tot speciaal gezant van de minister van Buitenlandse Zaken voor de Nederlandse kandidatuur van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in 2017-2018.