Koning en Koningin bij viering 200 jaar Koninkrijk in Maastricht (2)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen op zaterdag 30 augustus de viering bij van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Maastricht (zie RVD-persberichtnr. 185, dd. 12 juni 2014). Naast Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn aanwezig Hunne Majesteiten Koning Filip en Koningin Mathilde van België, Hunne Koninklijke Hoogheden Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en Bondspresident Joachim Gauck van Duitsland en zijn partner mevrouw Daniela Schadt.

Onder het motto Hello World staat tijdens dit vierde nationale evenement in het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden de internationale oriëntatie van Nederland centraal.
In de voorbereiding van dit evenement werkt het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk samen met de gemeente Maastricht en de provincie Limburg. De eerdere nationale evenementen vonden plaats in Scheveningen, Den Haag en Sint Maarten. Na Maastricht volgt in april 2015 een evenement in Zwolle en wordt de viering afgesloten in september 2015 in Amsterdam.
RVD, nr. 226

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen de viering bij van 200 jaar Koninkrijk met als thema de internationale oriëntatie van Nederland
Beeld: ©ANP / Marcel van Hoorn.
Maastricht, 30 augustus 2014: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen samen met Koning Filip en Koningin Mathilde van België, Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en Bondspresident Gauck en mevrouw Schadt de viering bij van 200 jaar Koninkrijk met als thema de internationale oriëntatie van Nederland.