Koning aanwezig bij Koninkrijksconcert in Amsterdam

Zijne Majesteit de Koning woont maandagavond 15 december 2014 ter gelegenheid van Koninkrijksdag het negende Koninkrijksconcert bij in de Meervaart in Amsterdam. Het concert heeft als doel de verbondenheid te tonen tussen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Gastheren zijn minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en burgemeester Van der Laan van Amsterdam.

Het concert staat dit jaar in het teken van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden, dat zestig jaar geleden, op 15 december 1954, in de Ridderzaal in Den Haag werd bekrachtigd door Koningin Juliana. Tijdens het concert treden artiesten uit verschillende delen van het Koninkrijk op. Met zang, muziek en dans geven zij een kleurrijke invulling aan het thema Harmonie.

In Nederland wonen ruim 145.000 mensen uit het Caribisch deel van het Koninkrijk. Sinds 2004 wordt het Koninkrijksconcert jaarlijks georganiseerd in een gemeente met een groot aantal bewoners uit het Caribisch deel van het Koninkrijk.

RVD, nr. 327