Nieuwjaarsontvangsten Koning en Koningin

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima houden dinsdag 17 januari 2017 de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden en woensdag 18 januari voor buitenlandse diplomaten. De recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Evert Elzinga
Amsterdam, 17 januari 2017: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen aan bij het Koninklijk Paleis, waar zij de traditionele nieuwjaarsontvangst houden voor genodigden.

Bij beide ontvangsten zijn Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Dinsdag ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen. Daarnaast zijn dit jaar specifiek leerkrachten en enkele bestuurders uit het primair en voortgezet onderwijs uitgenodigd. De Koning bracht in dit kader op 14 december jongstleden een werkbezoek aan het VeenLanden College  in Mijdrecht, waar hij sprak met docenten en docenten in opleiding.

Woensdag ontvangt het Koninklijk Paar de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties.

RVD, nr. 4