Koningin Máxima bezoekt Stichting Talentcoach in Den Haag

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vrijdagochtend 28 augustus 2015 een bezoek gebracht aan Stichting Talentcoach in Den Haag. Talentcoach is deelnemer aan het Oranje Fonds Groeiprogramma 3 en koppelt hoog opgeleide professionals uit het bedrijfsleven aan kwetsbare stadsgenoten om hen te helpen hun talenten te ontwikkelen en weer mee te doen in de maatschappij.

Talentcoach biedt kwetsbare mensen die rond het minimum leven een doelgericht traject om te leren wat hun talenten en kwaliteiten zijn. Vrijwillige coaches begeleiden de deelnemers. Daarnaast kunnen de deelnemers ervoor kiezen een serie workshops te volgen in communicatieve en sociale vaardigheden. Het doel is zelfvertrouwen te vergroten en stappen te zetten in de maatschappij. Bovendien leren beide stadsgenoten door het contact een andere wereld kennen, waarmee zij in hun dagelijks leven niet vanzelfsprekend in aanraking komen.

Koningin Máxima sprak tijdens het bezoek met betrokkenen over het initiatief en hoorde van coaches en deelnemers over de betekenis van Talentcoach in hun leven. Tevens sprak Koningin Máxima met een aantal bedrijven die samenwerken met Talentcoach, vanuit de visie dat sociaal ondernemen voor alle partijen winst oplevert.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma is er voor sociale ondernemers die in hun eigen stad of wijk succesvolle, innovatieve initiatieven bedenken voor een probleem in de samenleving. Het Groeiprogramma stimuleert en ondersteunt de sociale ondernemers in het verder uitrollen van hun initiatief.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Stichting Talentcoach in Den Haag
Beeld: ©Oranje Fonds / Bart Homburg
Koningin Máxima bezoekt Stichting Talentcoach