Koningin Máxima online bij Werkbezoekdag van stichting JobOn

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend 25 november online een deel van de zevende editie van de Werkbezoekdag bijgewoond van de stichting JobOn. Op deze dag worden werkzoekenden in contact gebracht met professionals voor een netwerkgesprek. Doel is om netwerkvaardigheden te ontwikkelen, inspiratie op te doen in diverse vakgebieden en het zoekgebied naar een baan te verruimen. Vanwege de coronacrisis is het evenement met circa 1000 netwerkgesprekken dit jaar bijna geheel digitaal.

De Werkbezoekdag is in 2013 in het leven geroepen door Ton Wilthagen, professor of Institutional and Legal Aspects of the Labour Market aan de Tilburg University, om werkzoekenden een bredere kijk te geven op arbeidsmogelijkheden en hen zodanig te ondersteunen dat zij duurzaam inzetbaar zijn voor werkgevers. JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, organiseert deze dag sinds 2015. In de loop van de jaren zijn de activiteiten uitgebreid met workshops, online trainingen, webinars en netwerkwandelingen. Deze worden georganiseerd door circa 500 vrijwilligers. Als neveneffect vergroten werkzoekenden niet alleen hun kans op een baan, maar worden zij ook enthousiast gemaakt voor vrijwilligersfuncties in hun wijk. Dit draagt bij aan de maatschappelijke cohesie op lokaal niveau. JobOn neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma vanwege hun ambitie om een samenwerking aan te gaan met 100 gemeenten.

Koningin Máxima nam deel aan de ‘kick-off’ bijeenkomst waarin directeur Pieter Vermeer van JobOn de deelnemers een aantal interactieve vragen voorlegde over hun verwachtingen van de Werkbezoekdag. Presentatiecoach Otto Wijnen gaf een workshop over netwerkvaardigheden. Aansluitend luisterde Koningin Máxima online mee met twee netwerkgesprekken. In het eerste gesprek vertelde een consulent ontwikkeling-activering over zijn activiteiten met vluchtelingen. In het tweede gesprek ging een toegepast psycholoog en Ambassadeur van de Zorg in op haar project met ouderen. Beide gesprekken werden gevoerd met drie werkzoekenden.

RVD, nr. 235