Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Triple ThreaT

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft op dinsdagmiddag 13 september een werkbezoek gebracht aan Stichting Triple ThreaT in Haarlem. De organisatie is de winnaar van het Grote Appeltje van Oranje 2022 van het Oranje Fonds. Triple ThreaT kreeg de prijs voor de manier waarop jongeren zich inzetten om de kloof tussen jongeren met en zonder kansen te dichten. 

Triple ThreaT werd in 2009 opgericht voor en door jongeren en organiseert laagdrempelige activiteiten om jongeren te stimuleren om meer met hun passie te doen. De stichting is actief in wijken met veel diversiteit en waar minderheden en gezinnen met minder draagkracht wonen. Jongeren uit de wijk worden betrokken bij de organisatie en opgeleid tot rolmodel. Zo kunnen zij weer in hun eigen omgeving het verschil maken. 

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door het Lifestyle Centre van Triple ThreaT en sprak met jongeren over de activiteiten die Triple ThreaT organiseert. Aansluitend ging zij met diverse betrokkenen in gesprek over de ontwikkeling, de samenwerking met de gemeente en de toekomstplannen van de stichting. Ook werd gesproken over de deelname van Triple ThreaT aan het Oranje Fonds Groei Pioniersprogramma. Tot slot vertelden enkele rolmodellen van Triple ThreaT over hun ervaringen, de rol die Triple ThreaT in hun leven heeft gespeeld en hoe zij van deelnemer zijn gegroeid naar rolmodel en steunpilaar van de organisatie. 

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks uitzonderlijke sociale initiatieven die ertoe doen voor mensen in onze samenleving. Het thema van de Appeltjes van Oranje 2022 was ‘Kansengelijkheid voor álle Jongeren’. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 244