Woensdag 13 juni 2018: Tallinn

De tweede dag van het staatsbezoek aan Estland begon met een programma over de digitale samenleving, privacy en cyber security in de e-Estonia Showroom. 

Wandeling door de stad

President Kaljulaid gaf de Koning een rondleiding door het historische centrum van Tallinn. Het oude centrum is bijzonder goed bewaard gebleven en valt daarom ook onder het UNESCO-werelderfgoed. Het verleden als Hanzestad is goed terug te zien in onder andere de vele koopmanshuizen en pakhuizen, die dateren uit de middeleeuwen. 

  • Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek

    Wandeling door het historische centrum van Tallinn.

Themasessie over Agro-innovatie

Koning Willem-Alexander bezocht een themasessie over Agro-innovatie: een onderdeel uit het economische programma tijdens het staatsbezoek. Ook de Nederlandse minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Estse minister Tamm van Plattelandszaken waren daarbij aanwezig. Zij ondertekenden een overeenkomst om samenwerking tussen Nederland en Estland op het gebied van innovatie in landbouw te bevorderen. 

  • Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek

    De Koning bezoekt de themasessie over Agro-innovatie.

Tentoonstelling Michel Sittow

In het Kumu Art Museum bezocht de Koning een overzichtstentoonstelling van Michel Sittow. Sittow (ca. 1469 – 1525) was een schilder uit Estland die in Brugge leerde schilderen in de stijl van de Nederlandse School. Hij schilderde voor verschillende Europese hoven, waaronder het Nederlandse. De tentoonstelling bevat twee stukken uit Nederlandse collecties, waaronder die van het Mauritshuis. 

  • Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek

    Bezoek aan de tentoonstelling 'Michel Sittow: Estonian Painter at the Courts of Renaissance Europe’.