15 april Werkbezoek basisschool De Fontein

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koning Willem-Alexander bezoekt basisschool De Fontein in de wijk Wateringse Veld in Den Haag. Het bezoek vindt plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) en de gevolgen daarvan in het basisonderwijs. Basisschool De Fontein heeft net als alle andere scholen in Nederland het onderwijsprogramma moeten aanpassen vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Sem van der Wal
De Koning volgt een online les van meester Niels.

De Koning spreekt leerkrachten over de effecten van de coronamaatregelen op het onderwijs. In een korte tijd hebben de leerkrachten onderwijs op afstand opgezet, zodat lessen online kunnen plaatsvinden. De school vangt leerlingen op van ouders met een vitaal beroep. De Koning spreekt enkele van deze leerlingen. Ook volgt hij een online les van meester Niels. Aansluitend videobelt de Koning met een gezin over hun ervaringen met onderwijs op afstand.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Sem van der Wal
De Koning spreekt leerkrachten over de effecten van de coronamaatregelen op het onderwijs.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Sem van der Wal
Koning Willem-Alexander spreekt enkele leerlingen die door de school worden opgevangen, omdat hun ouders een vitaal beroep hebben.