Koning brengt werkbezoek aan basisschool De Fontein

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagochtend 15 april een werkbezoek gebracht aan basisschool De Fontein in Wateringse Veld in Den Haag. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) en richtte zich op de gevolgen in het basisonderwijs.

Basisschool De Fontein heeft net als alle andere scholen in Nederland het onderwijsprogramma moeten aanpassen vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus. Leerkrachten hebben in korte tijd onderwijs op afstand opgezet, zodat lessen online kunnen plaatsvinden en de leerlingen zo min mogelijk achterstand oplopen. Op De Fontein verzorgt een deel van de leraren het onderwijs vanuit huis, een ander deel vanuit school. De leraren hebben dagelijks contact met alle leerlingen. De school vangt tevens leerlingen op van ouders met een vitaal beroep. In totaal heeft de school circa duizend leerlingen en zeventig leerkrachten.

Tijdens het werkbezoek ging Koning Willem-Alexander met enkele leerkrachten in gesprek over de effecten van de coronamaatregelen op het onderwijs. De leraren vertelden over hun ervaringen met online lessen, de aanpassingen in het lespakket, de leerlingbegeleiding en de extra druk die er op hun werk is komen te liggen. Daarnaast hoorde de Koning van leerlingen van ouders met vitale beroepen hoe het is om in deze tijd zonder klasgenoten naar school te gaan. Ook volgde hij een online les van meester Niels. Afsluitend sprak Koning Willem-Alexander via een videoverbinding met een gezin over hun ervaringen met onderwijs op afstand en de impact van de huidige situatie op leerlingen en hun ouders.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

RVD, nr. 69