10 september Werkbezoek Doornbos Equipment

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Rotterdam

Koningin Máxima bezoekt samen met SER-voorzitter Mariëtte Hamer familiebedrijf Doornbos Equipment in Rotterdam. Het bezoek is gericht op het belang van opleiding en ontwikkeling van medewerkers en de rol die opleidings- en ontwikkelingsfondsen hierin spelen.

Vergroot afbeelding Koningin bezoekt Doornbos Equipment.
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima tijdens een rondleiding over het terrein van Doornbos Equipment.

Doornbos verhuurt onder meer hoogwerkers, minikranen en heftrucks voor de opbouw van evenementenpodia en onderhoud aan schepen en gebouwen. Medewerkers volgen opleidingen en cursussen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen en ook om hier ook plezier in te houden.

Koningin Máxima spreekt na een rondleiding met vertegenwoordigers van o.a. opleidings- en ontwikkelingsfondsen. Deze fondsen van zowel werkgevers als werknemers hebben als doel om via opleiding en scholing het aanbod en niveau van de vakbekwaamheid van (potentiële) werknemers op peil te houden. Goed opgeleide werknemers zijn belangrijk voor de kwaliteit en groei van een bedrijf. Daarnaast biedt een opleiding via een O&O-fonds nieuwe kansen als een baan wegvalt.

Vergroot afbeelding Koningin spreekt met ondernemers.
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima en Mariëtte Hamer spreken onder andere met vertegenwoordigers van de O&O-fondsen grafische sector en de reisbranche, het platform Talent voor Technologie en de directeur van Doornbos.

Koningin Máxima is lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap.