07 april Werkbezoek pilotprojecten rond sneltesten in onderwijs en bedrijfsleven

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Rotterdam

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan de Valentijnschool in Rotterdam-Delfshaven en petrochemiebedrijf Huntsman Holland BV in Rotterdam-Botlek. De bezoeken staan in het teken van pilotprojecten rond de invoering van zelf- en sneltesten in het onderwijs en het bedrijfsleven ter bestrijding van het coronavirus.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Valentijnschool in Rotterdam
Beeld: ©Rotapool / Mischa Schoemaker
Koningin Máxima bezoekt de Valentijnschool in Rotterdam-Delfshaven.

VNO-NCW, MKB-Nederland en de overheid hebben het samenwerkingsverband Operatie Fastlane opgericht om met behulp van sneltesten werknemers die niet thuis en op 1,5 meter afstand kunnen werken een veilige werkomgeving te bieden. De Valentijnschool is een van 22 basisscholen die deelneemt aan het pilotproject. De school test het personeel twee keer per week met een sneltest, waarbij de uitslag een kwartier later volgt. Koningin Máxima krijgt een toelichting hoe de operatie is opgezet en er wordt o.a. verteld over de uitdagingen en voorlopige successen van de pilot. Ook neemt Koningin Máxima een kijkje bij het testen.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt Valentijnschool in Rotterdam
Beeld: ©Rotapool / Mischa Schoemaker
Koningin Máxima bezoekt de Valentijnschool in Rotterdam-Delfshaven.
Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt petrochemiebedrijf Huntsman Holland
Beeld: ©Rotapool / Mischa Schoemaker
Koningin Máxima bezoekt petrochemiebedrijf Huntsman Holland BV in Rotterdam-Botlek.

Petrochemiebedrijf Huntsman Holland BV maakt gebruik van de ademtest, waarbij de uitslag direct bekend is. Medewerkers vertellen hoe het pilottraject verloopt en welk effect het testbeleid heeft. Afgevaardigden van VNO-NCW informeren Koningin Máxima over het belang van preventief testen op de werkvloer, hoe zij de bedrijven ondersteunen en welke logistieke vraagstukken komen kijken bij deze en andere deelnemers aan de pilot. Ook wordt besproken welk perspectief sneltesten bieden als de pilotprojecten succesvol zijn afgerond.

Tijdens het werkbezoek worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bezoekt petrochemiebedrijf Huntsman Holland
Beeld: ©Rotapool / Mischa Schoemaker
Koningin Máxima bezoekt petrochemiebedrijf Huntsman Holland BV in Rotterdam-Botlek.