Staatsbezoek Duitsland

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek vindt plaats van 2 tot en met 4 juni 2020.

Update: in verband met maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze bijeenkomst uitgesteld.

Het bezoek aan Berlijn vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het Koninklijk Paar sinds 2013 aan Duitsland heeft gebracht. De Koning en Koningin worden vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken. Gelijktijdig vindt onder leiding van minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een economisch programma plaats om de economische betrekkingen met Duitsland te bestendigen.

RVD, nr. 235