Koningin Máxima houdt online een toespraak bij lancering Regulator Knowledge Exchange

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdag 1 december online een toespraak bij de lancering van het platform Regulator Knowledge Exchange (RKE) van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) van de University of Cambridge Judge Business School. Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. 

Regulator Knowledge Exchange is een digitaal platform voor regelgevende instanties, toezichthouders en beleidsmakers in de financiële sector. Het doel is om wereldwijd samenwerking en kennisuitwisseling over digitale financiële diensten en digitale openbare infrastructuur te optimaliseren. Financiële producten en diensten worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Enerzijds biedt dit goede mogelijkheden om meer mensen toegang te geven, het gebruik te vergroten en meer klantgericht te gaan werken. Anderzijds vraagt fintech om wet- en regelgeving die veilig gebruik garanderen en privacy waarborgen. 

In haar toespraak gaat Koningin Máxima onder meer in op het belang van een goed georganiseerde digitale publieke infrastructuur en wet- en regelgeving die aansluit bij de snelle ontwikkelingen in fintech. De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Gemenebest en Ontwikkeling, Andrew Mitchell, houdt de openingstoespraak.

Koningin Máxima hield eerder in juni 2018 als UNSGSA online een toespraak bij het CCAF. De University of Cambridge Judge Business School houdt zich sinds 1990 onder meer bezig met het vertalen van academische bedrijfskundige kennis naar dagelijkse toepassingen die impact hebben op mensen, organisaties en samenlevingen.

RVD, nr. 318