20 september Prinsjesdag

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje rijden op de derde dinsdag van september in de Glazen Koets naar de Koninklijke Schouwburg waar de Koning de Troonrede uitspreekt. Prins Constantijn en Prinses Laurentien zijn hierbij ook aanwezig.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje groeten bij aankomst bij de Koninklijke Schouwburg het vaandel van het Korps Mariniers
Beeld: ©ANP
De Koning, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje groeten bij aankomst bij de Koninklijke Schouwburg het vaandel van het Korps Mariniers.
Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander spreekt de Troonrede uit tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in de Koninklijke Schouwburg.
Beeld: ©ANP
Koning Willem-Alexander spreekt de Troonrede uit tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in de Koninklijke Schouwburg.
Vergroot afbeelding De Prinses van Oranje, Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prins Constantijn en Prinses Laurentien op het balkon van Paleis Noordeinde
Beeld: ©RVD
De Prinses van Oranje, Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prins Constantijn en Prinses Laurentien op het balkon van Paleis Noordeinde.