Koninklijke Familie bij slotviering 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

Zaterdag 26 september is de slotviering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Amsterdam.

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden wonen aan het einde van de middag een bijeenkomst bij in Koninklijk Theater Carré.

De viering wordt ’s avonds afgesloten met optredens rondom de Magere Brug op de Amstel. Naast Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix wonen de volgende leden van het Koninklijk Huis en de Koninklijke Familie het avondprogramma bij:

  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven,
  • Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Constantijn en Prinses Laurentien,
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Irene,
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel,
  • Hunne Hoogheden Prins Bernhard en Prinses Annette,
  • Zijne Hoogheid Prins Floris.

Het thema van de viering is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Dit thema symboliseert de ruimte die het Koninkrijk biedt aan vele culturen, levensstijlen, dialecten, tradities, overtuigingen en meningen.

In september 2015 is het tweehonderd jaar geleden dat Koning Willem I werd ingehuldigd als Koning van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. In de jaren 1813-1815 werd de basis gelegd voor het Koninkrijk en de ontwikkeling ingezet naar een democratisch bestel. De viering in Amsterdam is het laatste van zes nationale evenement in het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Tijdens de viering wordt stilgestaan bij het gezamenlijk verleden, heden en toekomst.

RVD, nr. 311

Vergroot afbeelding Koning, Koningin en Prinses Beatrix bij slotviering 200 jaar Koninkrijk in theater Carré in Amsterdam
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek.
Amterdam, 26 september 2015: Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix zijn aanwezig bij de slotviering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. De twee jaar durende viering wordt afgesloten met een bijeenkomst in Koninklijk Theater Carré en met een avond vol optredens op de Amstel.