Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven naar New York

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven verblijven 17 tot en met 19 november 2016 in New York. Tijdens hun bezoek zijn zij aanwezig bij het Peter Stuyvesantbal, bezoeken zij een repetitie van het barokorkest van het Koninklijk Conservatorium en wonen ze een voorstelling bij van Nederlands Dans Theater (NDT).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP/AFP / Kena Betancur
Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven in New York

Op donderdag 17 november bezoeken de Prinses en de heer van Vollenhoven een repetitie van het  barokorkest en koor van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en The Juilliard School uit New York. Ruim 63 toptalenten van beide conservatoria voeren samen het meesterstuk Hohe Messe van J.S. Bach uit onder leiding van de dirigent en Bach-specialist Ton Koopman.

Zaterdag 19 november woont het paar een balletvoorstelling bij van Nederlands Dans Theater in New York City Center. NDT voert in New York vier werken ten tonele, waaronder drie Amerikaanse premières. De balletten werden gechoreografeerd door NDT huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot, en associate choreographers Crystal Pite en Marco Goecke. De balletten in New York variëren in stijl en zijn een voorbeeld van de artistieke reikwijdte van de dansers.

Het Peter Stuyvesantbal vindt dit jaar op 18 november voor de 35e keer plaats. De Prinses en de heer van Vollenhoven zijn beschermvrouwe en beschermheer van de Netherland-America Foundation en ere-gast van de avond. De Stichting heeft als doelstelling het bevorderen van de Nederlands-Amerikaanse vriendschappen door uitwisselingen op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied. Een aanzienlijk deel van de hiervoor benodigde fondsen wordt tijdens het jaarlijkse bal opgehaald.

RVD, nr. 240