Staatsbezoek Italië en Vaticaanstad

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten op uitnodiging van president Sergio Mattarella van de Republiek Italië van 20 juni tot en met 23 juni 2017 een staatsbezoek aan Italië. Naast Rome werden ook Palermo in het zuiden en Milaan in het noorden bezocht.

De Koning en Koningin werden vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidde gelijktijdig een brede economische missie naar Italië. Het Koninklijk Paar bracht eveneens een staatsbezoek aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad op donderdag 22 juni.

Welke steden bezocht het Koninklijk Paar?

Rome

In Rome wordt onder meer bezocht: het Palazzo del Quirinale en het Graf van de Onbekende Soldaat.

Palermo

In Palermo wordt onder meer bezocht: het hoofdbureau van de politie, Molti Volti (centrum voor cultuur, ondernemerschap en ontmoeting), de universiteit van Palermo, het Siciliaanse parlementsgebouw, de voormalige privékapel van de koningen van Sicilië, het Piazza della Memoria en het Palazzo Colonna.

Milaan

In Milaan wordt onder meer bezocht: het Museo Cenacolo Vinciano, de culinaire conceptstore Eataly, de galerie van Rossana Orlandi, het design museum La Trennale en de tentoonstelling ‘Global Denim Awards’.

Vaticaanstad

In Vaticaanstad wordt onder meer bezocht: de Friezenkerk en de Biblioteca Apostolica.