Woensdag 9 november: Auckland

Op de laatste dag van het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de stad Auckland.

Auckland Art Gallery

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Mark Coote
Bezoek aan de Auckland Art Gallery.

Aan het begin van de derde dag bezochten de Koning en Koningin eerst de Auckland Art Gallery Toi o Tamaki, waarbij de gedeelde geschiedenis centraal staat. De galerie bezit twee gravures met afbeeldingen van de ontmoeting van Abel Tasman met de Maori in 1642.

Gravures ontmoeting Abel Tasman

Future of Food

De Koning en Koningin woonden daarna een deel van de economische conferentie 'Future of Food' bij. Nederlandse en Nieuw-Zeelandse kennisinstellingen en bedrijven ontmoeten elkaar tijdens dit eendaagse forum om de onderlinge samenwerking op het gebied van agri & food en tuinbouw te bevorderen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Mark Coote
De Koning tijdens de economische conferentie Future of Food. Links: minister Henk Kamp (Economische Zaken).

Spirit of New Zealand

Het Koninklijk Paar bezocht ook het opleidingsschip Spirit of New Zealand. Tijdens een vijfdaagse zeiltocht waarbij ze gezamenlijk het schip besturen, leren jongeren in de leeftijd van 14-15 jaar competenties als samenwerken, communicatie en leiderschap.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Robin Utrecht
Bezoek aan het opleidingschip Spirit of New Zealand.

Lunch met ondernemers

Tijdens een lunch met Nederlandse deelnemers aan de economische missie en vertegenwoordigers uit het Nieuw-Zeelandse bedrijfsleven hield de Koning een toespraak.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Mark Coote
Toespraak tijdens de netwerklunch voor bedrijven uit Nederland en Nieuw-Zeeland.