06 september Werkbezoek aan Californië en Texas

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Californië en Texas, Verenigde Staten

Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan Californië en Texas in de Verenigde Staten. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 september in San Francisco en Silicon Valley (Californië) en Austin en Houston (Texas).

Dinsdag 6 september - San Francisco

Op de eerste dag van het werkbezoek aan Californië en Texas heeft Koningin Máxima een ontmoeting met de burgemeester van San Francisco. Daarna spreekt zij in de buurt ‘the Castro’ met mensen die zich inzetten voor gelijke rechten voor LHBTI+-ers.

Tegelijkertijd met het werkbezoek vindt een bedrijvenmissie uit de sectoren Life Sciences & Health en Urban Mobility & Cycling plaats. In de Salesforce Tower woont Koningin Máxima een aantal onderdelen van deze missie bij. Daar vindt de ondertekening van een intentieverklaring tussen Nederland en Californië over klimaat en circulaire economie plaats. Koningin Máxima geeft een kort statement.

Vervolgens bezoekt Koningin Máxima een seminar over ‘Digital Health’, gevolgd door een ontmoeting tussen CEO’s die spreken over ‘Economic Ties & Shared Challenges’.

In de avond houdt Koningin Máxima een toespraak tijdens een netwerkreceptie in het stadhuis van San Francisco.

Woensdag 7 september - San Francisco & Silicon Valley

De tweede dag van het werkbezoek start bij de Universiteit van Californië in Berkeley. De universiteit speelt een belangrijke rol in het succes van Silicon Valley. Vervolgens maakt Koningin Máxima een korte stop bij de Golden Gate Bridge. Ook ontmoet Koningin Máxima Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse congres.

In de middag brengt Koningin Máxima een bezoek aan Google. Er wordt aandacht besteed aan de klimaatambities van Google, duurzame oplossingen en innovaties die bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en de rol van Google in Nederland.

Op de Stanford Universiteit, in het hart van Silicon Valley, spreekt Koningin Máxima met studenten, wetenschappers en vernieuwers die in Silicon Valley werken en studeren. Bij de bijeenkomst ‘Holland in the Valley’ ontmoet zij Nederlanders die werken bij Amerikaanse techbedrijven of een eigen startup hebben. Koningin Máxima houdt daar een korte toespraak.

Donderdag 8 september - Austin

Op de derde dag van het bezoek aan Californië en Texas ontmoet Koningin Máxima gouverneur Greg Abbott en burgemeester Steve Adler van Austin. Koningin Máxima maakt na de gesprekken een fietstocht door de stad. Er wordt gestopt bij de openbare bibliotheek, geïnspireerd op de Openbare Bibliotheek van Amsterdam en de Mediatheek in Delft.

Vervolgens is Koningin Máxima bij een evenement met lokale startups, techbedrijven en investeerders. Daarna is zij bij een seminar over innovatie en digitalisering voor toekomstbestendige gezondheidszorg.

Ook brengt Koningin Máxima een bezoek aan de Hogg Foundation. Deze organisatie maakt zich sterk voor mentale gezondheid en mentale weerbaarheid.

De dag wordt afgesloten met een rondleiding door het stadion van Austin FC. Vervolgens vindt daar een diner plaats in het teken van het Nederlandse en Texaanse bedrijfsleven. Koningin Máxima houdt een toespraak.

Vrijdag 9 september - Houston

De laatste dag van het bezoek aan Californië en Texas vindt plaats in Houston. Koningin Máxima is bij een overleg over oplossingen om de stad te beschermen tegen overstromingen. Kennis van Nederlandse bedrijven kan hier een bijdrage aan leveren.

Vervolgens maakt zij een boottour op de Buffalo Bayou, waar wordt gesproken over de maatregelen die Houston heeft getroffen tegen overstromingen en wateroverlast. De boottocht eindigt bij de Cistern, een voormalig ondergronds waterreservoir.

Ook sluit Koningin Máxima in Houston aan bij enkele gesprekken van de meereizende CEO-delegatie. Zo is zij bij een gesprek over kustbescherming.

Aansluitend brengt Koningin Máxima een bezoek aan het MD Anderson Cancer Center, waar uitleg wordt gegeven over innovatieve behandelingen tegen kanker. Ook bezoekt Koningin Máxima de afdeling waar kinderen worden behandeld.

Vervolgens is Koningin Máxima bij gesprekken over ‘Economic Ties & Shared Challenges’. Ook is zij aanwezig bij de ondertekening van een intentieverklaring tussen Greater Houston Partnership en VNO-NCW.

Het werkbezoek aan de staten Californië en Texas wordt afgesloten met een receptie in het Museum of Fine Arts met Amerikaanse en Nederlandse bedrijven in Texas. Koningin Máxima houdt hier een korte toespraak.

Nieuwsberichten en toespraken