Koning brengt werkbezoek aan Eindhovense wijk De Bennekel

Zijne Majesteit de Koning bracht vanmiddag in Eindhoven op uitnodiging van wethouder Yasin Torunoglu van Wonen, Wijken, Ruimte en Burgerparticipatie, een werkbezoek aan de wijk De Bennekel. De Koning sprak met verschillende partijen over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden in de buurt samenleven, in hoeverre mensen zich thuis voelen in de wijk en wat zij er samen aan doen om de sociale samenhang te versterken.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander tijdens een voetbaltraining van Bennekel United.
Beeld: ©ANP / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander tijdens een voetbaltraining van Bennekel United.

In Spilcentrum De Bennekel woonde Koning Willem-Alexander een voetbaltraining bij van Bennekel United. Dit jongerenteam maakt deel uit van PSV United, een motiverend pedagogisch programma gericht op talentontwikkeling van geselecteerde jongeren van 9 tot en met 18 jaar. Twee keer in de week krijgen zij een training van PSV-trainers waarbij zaken als respect en normen en waarden centraal staan. Die training vindt plaats in de wijk. Verder moeten de kinderen zoals het project voorschrijft bijdragen aan een betere buurt en vervullen ze wijkopdrachten. Om dit kracht bij te zetten ondertekenden de jongeren samen met enkele spelers van PSV een contract waarmee ze onderdeel uitmaken van PSV United.

Vervolgens ging de Koning in wijkcentrum De Dommel in gesprek met Kadergroepjongeren. Deze groep jongvolwassenen organiseert in het wijkcentrum activiteiten voor andere jongeren zoals een studiekamer, een tienermiddag voor de basisschool en een jongerenavond voor het voortgezet onderwijs.

Aansluitend sprak Koning Willem-Alexander met buurtbewoners over wat er speelt in hun wijk en wat de mensen in de wijk bindt. De Bennekel kent een gevarieerde samenstelling van bewoners met verschillende achtergronden.

RVD, nr. 249