Koning brengt werkbezoek aan Utrechtse wijk Lunetten/Hoograven

Zijne Majesteit de Koning bracht vanmiddag op uitnodiging van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht een werkbezoek aan de wijk Lunetten/Hoograven. De Koning sprak met bestuurders en vrijwilligers van voetbalverenigingen VVU Ardahanspor en DVSU en actieve buurtbewoners over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden zich thuis voelen in de wijk en wat zij er samen aan doen om de sociale samenhang te versterken.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Bart Maat
Koning Willem-Alexander en burgemeester Jan van Zanen tijdens een werkbezoek aan de Utrechtse wijk Lunetten/Hoograven.

In het clubhuis van VVU Ardahanspor sprak de Koning onder andere met enkele leden van het bestuur van de beide voetbalclubs over het voetbal in de wijk, de samenwerking tussen de verenigingen op het sportpark, de samenwerking met de wijk en de inzet van vrijwilligers.

Een tweede gesprek vond plaats in het clubhuis van DVSU. Hier sprak de Koning met leden van de ouderraad van een van de basisscholen in de wijk, vrijwilligers bij de sportclubs en een wijkregisseur over samen sporten en gezond leven. Hierbij werd gekeken naar de rol die scholen in de wijk, de sportverenigingen en een sociaal makelaarsorganisatie hierin spelen.

Tijdens het laatste gesprek ging het over het samenleven en de veiligheid in de wijk. De Koning sprak met actieve bewoners en buurtvaders over de vraag of bewoners zich veilig voelen, hoe men samenleeft en voor elkaar zorgt in de wijk en de functie die bewonersoverleggen hebben.

Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met alle betrokken partijen. Voor zijn vertrek ontmoette de Koning nog enkele ouders langs de kant van een van de trainingsvelden.

RVD, nr. 362