Koning brengt werkbezoek aan Panningen

Zijne Majesteit de Koning bracht donderdag 10 september op uitnodiging van burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo van de Limburgse gemeente Peel en Maas een werkbezoek aan de dorpskern Panningen. De Koning sprak met verschillende partijen over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden in de buurt samenleven, in hoeverre mensen zich thuis voelen in de wijk en wat zij er samen aan doen om de sociale samenhang te versterken.

Op het Bouwens van der Boijecollege sprak hij met docenten en leerlingen. Het Bouwens is een regioschool voor alle sectoren van het voortgezet onderwijs, van vmbo tot en met gymnasium. De school is een leer- en ontmoetingsplaats voor leerlingen uit verschillende dorpskernen en vindt het belangrijk om een schakel te zijn tussen gezin en maatschappij. Zo werken zij onder andere aan bewustwording, zingeving en ontwikkeling van kinderen die te maken hebben met armoede. Daarbij betrekken zij ook de sociale omgeving van de kinderen.

Vervolgens bezocht de Koning de Assalaam moskee. Daar kreeg hij een rondleiding en sprak met bestuursleden en vertegenwoordigers van de moskee. Het gesprek ging over de positie en rol van de moskee in een kleine leefgemeenschap en het zoeken van verbindingen met de rest van de samenleving. Aansluitend sprak Koning Willem-Alexander met buurtbewoners, leden van buurtvereniging ’t Heuveltje, het Vrouwengilde Helden, KBO Panningen, Stichting Mondiaal Burgerschap Peel en Maas en het moskeebestuur over actief burgerschap en de manier waarop verschillende verenigingen elkaar kunnen versterken.

Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met alle betrokken partijen.

RVD, nr. 294