Woensdag 6 april 2022: Den Haag en Amsterdam

De tweede dag van het staatsbezoek begon met een bezoek van president Ram Nath Kovind aan de Staten-Generaal. De president had een ontmoeting met de voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn en de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp. Aansluitend werd president Ram Nath Kovind op het Binnenhof ontvangen door minister-president Rutte en werd de president een regeringslunch aangeboden. Tijdens de lunch werd gesproken over de India-Nederland Water-Agri-Health agenda en Indiase start-ups die in Nederland bedrijven hebben opgezet op het gebied van onder andere kunstmatige intelligentie, financiële technologie en IT-diensten. 

‘s Avonds boden de president en zijn echtgenote het Koningspaar een dansvoorstelling aan ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bilaterale betrekkingen. In Muziekgebouw aan ‘t IJ voerde dansgezelschap Kalakshetra Foundation de voorstelling ‘Ramayana, a dance-drama’ op. Na de voorstelling nam het Koninklijk Paar officieel afscheid van de president en zijn echtgenote.

Vergroot afbeelding De president en zijn echtgenote bieden het Koningspaar een dansvoorstelling aan ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bilaterale betrekkingen.
Beeld: ©ANP
De president en zijn echtgenote bieden het Koningspaar een dansvoorstelling aan ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bilaterale betrekkingen.
Vergroot afbeelding De president en zijn echtgenote bieden het Koningspaar een dansvoorstelling aan ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bilaterale betrekkingen.
Beeld: ©ANP
Het Koninklijk Paar met President Ram Nath Kovind en diens dochter Swati Kovind in Muziekgebouw aan ‘t IJ.
Vergroot afbeelding In Muziekgebouw aan ‘t IJ voert dansgezelschap Kalakshetra Foundation de voorstelling ‘Ramayana, a dance-drama’ op.
Beeld: ©Mischa Schoemaker
In Muziekgebouw aan ‘t IJ voert dansgezelschap Kalakshetra Foundation de voorstelling ‘Ramayana, a dance-drama’ op.