Dinsdag 28 maart 2017: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam

De tweede dag van het staatsbezoek begon met een bezoek van president Macri aan het Internationaal Strafhof en aan OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens in Den Haag. Koningin Máxima en mevrouw Juliana Awada brachten een werkbezoek aan het Oranje Huis in Amsterdam.

Oranje Huis Amsterdam

Koningin Máxima en mevrouw Juliana Awada brachten een werkbezoek aan het Oranje Huis in Amsterdam. Het Oranje Huis is een initiatief van Stichting Blijf Groep en biedt advies, hulpverlening en opvang voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Vergroot afbeelding
Beeld: RVD
Koningin Máxima en Juliana Awada spraken met experts en betrokkenen over nieuwe ontwikkelingen in vrouwenopvang en de aanpak van huiselijk geweld.

Centrum Jeugd en Gezin Den Haag

Koningin Máxima en mevrouw Juliana Awada bezochten daarna het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Den Haag. Het CJG biedt hulp bij alle vraagstukken over gezondheid, zorg, opgroeien en opvoeden aan kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar en hun ouders en opvoeders.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Lex van Lieshout
Koningin Máxima en Juliana Awada in gesprek met ouders.

Mauritshuis

Koningin Máxima en mevrouw Awada bezochten vervolgens het Mauritshuis in Den Haag. Zij kregen een rondleiding langs werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Vermeer, Rembrandt en Potter.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Robin Utrecht
Rondleiding langs werken van Hollandse meesters in het Mauritshuis.

Lunch Trêveszaal

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en mevrouw Awada sloten daarna bij minister-president Rutte en president Macri aan voor een lunch in de Trêveszaal op het Binnenhof. Thema van de lunch was sociale dialoog.

Vergroot afbeelding
Beeld: RVD
Lunch in de Trêveszaal.

Haven van Rotterdam

In de middag bezochten president Macri, zijn echtgenote en Koningin Máxima de haven van Rotterdam. Zij werden bij Berghaven in Hoek van Holland ontvangen door de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. Tijdens een boottocht door de Rotterdamse haven gaven experts en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven uitleg over de diverse terminals en nieuwe geïntegreerde logistieke oplossingen van de Maasvlakte.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Robin Lonkhuijsen
Tijdens het bezoek aan de haven van Rotterdam wordt de G2G MoU Water getekend.

Balletvoorstelling in theater Diligentia

Het staatsbezoek eindigde met een door president Macri aangeboden balletvoorstelling in theater Diligentia in Den Haag.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Lex van Lieshout
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, president Macri en zijn vrouw Juliana Awada voor Diligentia.
Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Lex van Lieshout
Prins Constantijn, Prinses Beatrix, mevrouw Awada, Koning Willem-Alexander, president Macri en Koningin Máxima in Diligentia.