Woensdag 11 maart 2020, Yogyakarta

Woensdag startte het Koninklijk Paar met een gesprek over de kansen en uitdagingen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Indonesië.

Aankomst Yogyakarta

©RVD
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen aan in Yogyakarta, de tweede stad die zij bezoeken op het eiland Java.

Ontvangst door sultan

Vervolgens vertrok de delegatie naar Yogyakarta waar zij werden ontvangen door de sultan van Yogyakarta in zijn paleis, de Kraton Nga Yogyakarta Hadiningrat.

©RVD
Het Koninklijk Paar wordt ontvangen door de sultan van Yogyakarta.
Tijdens de ontvangst van het Koninklijk Paar door de Sultan van Yogyakarta wordt een traditionele Javaanse welkomstdans opgevoerd.
©RVD
Tijdens de ontvangst wordt een traditionele Javaanse welkomstdans opgevoerd.

Connected Kampoeng

Na een lunch op het paleis brachten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de ‘connected Kampoeng’, een wijk waar bewoners dankzij de komst van internet gezamenlijk hun leef- en woonomstandigheden hebben kunnen verbeteren. 

Gadjah Mada Universiteit (UGM)

Bij de Universitas Gadjah Mada (UGM) stond wetenschappelijke samenwerking tussen Indonesië en Nederland centraal. Het Koninklijk Paar ging onder meer in gesprek met studenten over de Innovative Academy. De Innovative Academy stimuleert creatieve samenwerking voor de oprichting van digitale startups.

©RVD
Koningin Máxima spreekt met studenten van de Gadjah Mada Universiteit.

Tempelcomplex van Prambanan

’s Avonds bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het tempelcomplex van Prambanan. Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en betekent ‘veel priesters’. Het Koninklijk Paar sprak met diverse religieuze leiders over hun activiteiten ter bevordering van religieuze tolerantie in Indonesië en in de regio. Daarna kregen zij een rondleiding door het tempelcomplex en woonden zij een deel van een traditionele Ramayana voorstelling en een optreden van de moderne muziekgroep Rubah di Selatan bij. 

  • Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima poseren voor het tempelcomplex van Prambanan.
    ©Patrick van Katwijk