Beeld: ©RVD

Staatsbezoek aan Duitsland

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek vond plaats van 5 tot en met 7 juli 2021.

Het bezoek aan Berlijn vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het Koninklijk Paar sinds 2013 aan Duitsland heeft gebracht. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima werden vergezeld door minister Kaag van Buitenlandse Zaken en minister Bijleveld-Schouten van Defensie. Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en staatssecretarissen Keijzer en Yeşilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat waren bij afzonderlijke programma-onderdelen aanwezig. Het bezoek kon in 2020 vanwege de coronapandemie niet doorgaan en vond in 2021 alsnog, in aangepaste vorm, plaats.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de intensieve en goede betrekkingen tussen beide landen, zowel op politiek, economisch, wetenschappelijk als cultureel vlak. Duitsland is als buurland de belangrijkste handelspartner van Nederland, een bondgenoot in de Europese Unie, de Verenigde Naties en de NAVO. Tijdens dit staatsbezoek werd de diversiteit van de samenwerkingsverbanden belicht. Tevens kreeg de deelstaat Berlijn bijzondere aandacht.

Welke plekken bezocht het Koninklijk Paar?